farnosť Kostolná pri Dunaji

Rímsko-katolícka cirkev

Posted by marian.jasenovec@eltras.sk on August - 29 - 2017 | Comments Off on Praha / Róma után, rá egy évre, Prága

27. augusta sme sa s pánom farárom vybrali do Prahy. Na ceste sme sa zastavili v Brne kde sme navštívili kostol sv. Pavla a Petra a aj kostol sv. Juraja a kapucínsku hrobku. Prvú noc sme prespali v lese neďaleko Prahy. Na druhý deň sme dorazili do Prahy, ubytovaní sme boli v centre mesta hneď vedľa Karlovho mosta . Na ďalší deň sme išli na omšu do kostola sv. Mikuláša v ktorom je Pražské Jezuliatko .Potom sme išli na vyhliadkovú vežu, z ktorej bolo vidieť celú Prahu. Navštívili sme aj Pražský hrad a nádhernú katedrálu sv. Víta.

Na ceste domov sme sa zastavili v Ledniciach a navštívili sme tam Lednický zámok a aj rozľahlý park. Veľmi sme si to užili a tešíme sa na ďalší výlet.

Fotky / Képek

Nyár, 2017 augusztusa, és Pali atya újra szervezkedik… Szervezi az ez évi ministránskirándulást Prágába.

Eredetileg vonattal indultunk volna, de Prvák apuka felajánlotta segítségét, és kilenc személyes autójával biztosította kényelmes utazásunkat. Felejthetetlen volt számunkra ez a kirándulás, hiszen először voltunk Prágában, és elmondhatjuk, hogy a négy nap alatt rengeteg szépséggel, kulturális gazdagsággal bővült látókörünk.

A gyönyörű, gazdagon díszített templomok Brünnben: a Szent Péter- és Pál-katedrális, a kapucinus szerzetesek temetkezési helye, a Szent Jakab-templom, a száztornyú Prágában pedig a Károly híd, a Vencel tér, az Orloj, a Prágai kis Jézus és a számtalan csodálatos templom nyerték el tetszésünket. Hazafelé a lednicei kastély, a Minaret és a körülötte lévő szépen megtervezett és rendbetartott park kötötte le figyelmünket.

Megismételhetetlen és felejthetetlen marad az esti kulturális élet, mint a Zorba- tánc, játék a tűzzel, az utcai zenészek játéka, a karikatúrarajzolók, a harangjáték, a csillagos ég alatt való éjszakázás, valamint a 98 koronás 2dl-es narancslé.

A látottak alapján utunk végén szinte egyértelműen úgy döntöttünk, hogy Prága van olyan szép, mint Róma.

P l é b á n o s ú r, k ö s z ö n j ü k !

Remélem, sikerül még a jövőben ellátogatni Prágába, hiszen van még ott elegendő látnivaló számunkra.

Bors Miklós

Comments are closed.