farnosť Kostolná pri Dunaji

Rímsko-katolícka cirkev

Posted by marian.jasenovec@eltras.sk on September - 20 - 2015 | Comments Off on Pochod za život 2015 / Menet az életért

150920 019Bojovať za život pochodovaním je možno na prvý pohľad nepotrebné – však nejde o náš život. Naozaj nie? Ide možno o viac – ide o vzťah a postoj celej našej spoločnosti k tomuto vzácnemu daru, ktorý berieme možno až príliš samozrejme. Ide o našu budúcnosť a nastavenie hodnôt.

V nedeľu 20. septembra v Bratislave sme boli manifestovať ako jedna veľká farská rodina našu výzvu na ochranu života. To, že ľuďom nie je úcta k životu ľahostajná, dokazuje aj vysoká účasť odhadovaná na 70 až 85 tisíc účastníkov. Takto sme celému Slovensku vyslali jasný signál, že pre ochranu života treba niečo urobiť. Zástupcovia profesionálnych združení, ktoré už roky pomáhajú ľuďom v rôznych ťažkých životných situáciách a lobujú za lepšie zákony v oblasti ochrany života takto od nás všetkých dostali silný mandát – „chceme spoločnosť, ktorá nezabíja deti v lonách matky a starých a chorých má v úcte“.

Verím, že všetci zúčastnení nabrali pozitívnu energiu, ktorú využijú pri šírení radosti, ktorou je ŽIVOT.

Martin Šiška

Fotky/Fénykékek:

Talán szükségtelennek tűnik meneteléssel harcolni az életért – hiszen nem a mi életünkről van szó. Valóban nem? Talán még többről is – egész társadalmunk hozzáállásáról ehhez az értékes ajándékhoz, amelyet túlságosan is magától értetődőnek veszünk. Jövőnkről és értékeinkről van szó.

Szeptember 20-án, vasárnap egy nagy családként vettünk részt plébániaközségünk tagjaival a pozsonyi Meneten az Életért, hogy kinyilvánítsuk meggyőződésünket, hogy az életet védeni kell. Azt, hogy az embereknek nem közömbös az élet iránti tisztelet, bizonyítja a magas számú részvétel, amely a becslések szerint elérhette a 70–85 ezer főt. Így az egész országnak világosan a tudtára adtuk, hogy tenni kell valamit az élet védelméért. Azok a szakemberekből álló egyesületek, amelyek már évek óta a nehéz helyzetbe került embereknek nyújtanak segítséget, és jobb törvényekért küzdenek az élet védelme területén, mindannyiunktól komoly megbízást kaptak: „olyan társadalmat szeretnénk, amely nem öli meg a gyermekeket édesanyjuk méhében, s tiszteli a betegeket és öregeket”.

Hiszem, hogy minden résztvevő feltöltődött pozitív energiával, amelyet majd felhasznál az öröm terjesztésénél, amely maga az ÉLET.

Comments are closed.