farnosť Kostolná pri Dunaji

Rímsko-katolícka cirkev

Posted by marian.jasenovec@eltras.sk on február - 17 - 2015 | Komentáre vypnuté na Detský karneval / Maszkabál Hegysúron

OLYMPUS DIGITAL CAMERADeti aj tento rok mali možnosť predstaviť svoje masky a dobre sa zabaviť na tradičnom karnevale v Hrubom Šúre, ktorý usporiadala miestna organizácia Csemadoku. O dobrú náladu a hry pre deti sa postarali naši skauti. Za prejavenú záujem ďakujeme všetkým prítomným, nielen maďarským, ale aj slovenským rodinám.

Fotky / Fényképek

————————————–

Idén is sor került a hagyományos maszkabálra, amelyet a Csemadok helyi alapszervezete rendezett meg. Megkértek minket, cserkészeket, hogy készüljünk kis programmal a gyermekek számára. A jó cserkésznek mindig van a tarsolyában elkészítve egy hosszú játéklista.

Én magam kicsit aggódva mentem a rendezvényre, mivel megtudtam, hogy csak a két testvérem meg én leszünk a cserkészek képviselői. De most is érvényesült a mondás, mely szerint minél rosszabbat vársz, annál jobb lesz…

Sokféle jelmezt lehetett találni: volt ott gormit (ami a gyengébbek kedvéért egy mesefigura), kis és nagy farkas, katona és még sorolhatnám. Voltak bennem kétségek, mikor észrevettem, hogy több szlovák család is eljött, mivel így a magyar játékokat kétnyelvűen kellett levezetnem. Meglepett viszont, hogy a szlovák gyerekek legalább akkora lelkesedéssel vettek részt az előkészített programunkon, mint a magyar nyelvűek. Én mint programvezető nagyon jól éreztem magam ezen a szép rendezvényen.

Szakáll Andrea

Comments are closed.